Afvallen met een snel afvallen dieet

Wil je snel afvallen dan kun je dit op verschillende manieren realiseren. De beste methode is een combinatie van sporten en voeding. In dit artikel lees je meer over welke vorm van voeding ervoor kan zorgen dat je snel gaat afvallen. Ook lees je waarom een snel afvallen dieet een goede optie kan zijn voor snel afvallen.

Van welke voeding ga je snel afvallen

Afvallen door je voeding aan te passen is natuurlijk de beste methode. Aanpassing van voeding zorgt er niet alleen voor dat je gaat afvallen, het zorgt er ook voor dat je op gewicht blijft. Je wilt immers niet eerst veel moeite doen om slanker te worden om vervolgens te constateren dat de kilo’s er weer net zo hard aankomen. Voeding die bijdraagt aan snel gewichtsverlies is vaak eiwitrijk en arm aan koolhydraten (suikers). Door voeding te eten die veel eiwitten bevatten zorg je voor een lang verzadigd gevoel. Hier door heb je minder snel honger en heb je geen behoefte aan vette snacks. Op deze manier verlaag je de calorie-inname vrij eenvoudig en gaan de kilo’s er vrij makkelijk af. Dit vergt echter wel een verandering van eetpatroon. Feitelijk heb je het dan over een gedragsverandering en dat is altijd lastig om te realiseren. Daarom kan een snel afvallen dieet met goede begeleiding een uitkomst bieden.

Uiteraard zijn er ook mensen bij wie het gewoon weg niet lukt om af te vallen. In deze gevallen kan de huisarts uitkomst bieden en bijvoorbeeld Xenical voorschrijven.

Snel afvallen dieet

Een goed snel afvallen dieet besteed aandacht aan blijvende gezonde eetgewoonten. Snel afvallen betekent dat je rond de 2 kilo per week gaat afvallen. Dit is vaak alleen te realiseren door laag calorische diëten die veel gebruik maken van eiwitrijke voeding. Dit kan ook in de vorm van dieetshakes of in de vorm van proteïne snacks. Grote voordeel van shakes is dat je vrij eenvoudig een goede calorie beperking kunt realiseren zonder honger te hoeven hebben. Niet voor niets dus een erg populaire manier om snel even wat kilo’s kwijt te raken. Shakes die het goed doen zijn bijvoorbeeld dieet pro shakes. Erg weinig calorieën en prijstechnisch zeer interessant.

Sporten

Sporten kan het effect van gewichtsverlies enorm versterken. Vooral de zogenaamde HIIT zijn een aanslag op je lichaamsgewicht. Met hoge intensiteit oefeningen uitvoeren zorgt er voor dat je enorm gaat zweten en tegelijkertijd spiermassa opbouwt. Hierbij is goede voeding onmisbaar, zeker eiwitten die je spieropbouw bevorderen en beschermen.

FabianAfvallen met een snel afvallen dieet

Leave a Comment