Bananen zijn super gezond voor je

Bananen worden veel gegeten in Nederland, ze zijn goedkoop en overal goed verkrijgbaar. ideaal als tussendoortje om mee te nemen, ook als je wilt afvallen. Al moet je nu niet de hele dag bananen gaat eten, want bananen bevatten ook suikers en daar wil je niet te veel van binnen krijgen als je wilt afvallen. Er zijn erg veel gezonde recepten met bananen, zoals banaanpannekoeken, banaansmoothies en zelfs banaancakes!

Gezondheidsvoordelen

Bananen zitten bomvol met waardevolle micronutriënten, zoals bijvoorbeeld kalium. Kalium is een van de belangrijkste elektrolyten in het lichaam en helpt de hartfunctie en vochtbalans te reguleren, een belangrijke factor bij het reguleren van de bloeddruk. De effectiviteit van kaliumrijke voedingsmiddelen zoals bananen, wordt wetenschappelijk geaccepteerd. Zo draagt het bij, bij het verlagen van de bloeddruk en de bescherming tegen hartziekten en beroertes.

Bananen hebben een kalmerende werken op het maagdarmkanaal vanwege hun hoge gehalte aan pectine. Deze oplosbare vezels zijn niet alleen goed voor het verlagen van cholesterol, maar normaliseren ook de darmfunctie. Daarnaast zorgen bananen ook voor een verzadigd gevoel, dit komt door het hoge vezelgehalte. Hierdoor heb je minder snel weer honger, waardoor je sneller zult afvallen. Daarnaast krijg je ook nog eens erg veel gezonde voedingsstoffen binnen. Probeer daarom eens wat meer bananen te eten.

Leuke weetjes over bananen

De geur van bananen kan je eetlust onderdrukken. volgens een onderzoek dat is uitgevoerd bij de Smell and Taste Treatment and Research Foundation in Chicago, kan het ruiken van bepaalde voedingsmiddelen als je honger hebt, je hersens doen denken dat je ze echt hebt opgegeten. Een van die voedingsmiddelen is banaan.

Depressie. Volgens een recent onderzoek van de National Association of Mental Health voelden depressieve mensen zich veel beter na het eten van een banaan. Dit komt omdat bananen tryptofaan bevatten, een soort eiwit dat het lichaam omzet in serotonine, waarvan bekend is dat het je doet ontspannen, je humeur verbetert en je over het algemeen gelukkiger laat voelen.

Bananen sneller rijpen. Verkoopt de supermarkt alleen maar groene bananen? Niet getreurd er is een manier om bananen sneller te laten rijpe. Hier is een tip om ze sneller te laten rijpen. Plaats de bananen in een papieren zak met een opgesneden en ongeschilde appel, peer of tomaat. Het ethyleengas dat de vruchten uitstoten, versnelt het rijpingsproces van de bananen. Controleer ze dagelijks totdat ze zo rijp zijn als jij wilt. Rijpe bananen zijn ook makkelijker te verwerken in gerechten. Je kunt ook de rijpe bananen invriezen en deze gebruiken voor smoothies of baksels. Zo heb je altijd wat rijpe bananen op voorraad!

FabianBananen zijn super gezond voor je

Leave a Comment