De effecten van melatonine.

Slaap je al langere tijd niet goed? Dat kan door allerlei verschillende dingen komen. Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd maar werkt niks? Probeer dan eens melatonine. Je kunt melatonine bestellen op verschillende plaatsen.

Melatonine is een hormoon dat door middel van licht wordt aangemaakt in de pijnappelklier. Wanneer het donker wordt of gaat schemeren gaat de productie van melatonine omhoog. Dit zorgt ervoor dat je slaperig wordt en kunt gaan slapen.

Melatonine is dus een heel belangrijk hormoon wanneer het gaat om het waak/slaapritme van de mens.

Wanneer je erg slecht slaapt kun je melatonine bestellen. Dit zijn pilletjes die je lichaam helpen bij de aanmaak van melatonine. Wanneer je zo’n pilletje inneemt zul je slaperig worden. Je moet echter niet te lang ‘zomaar’ melatonine slikken. Als je niks aan je slaaphygiëne doet, maar wel melatonine blijft slikken, kan het gebeuren dat het juist een averechts effect heeft. Je stelt je biologische klok dan eigenlijk verkeerd in.

Wat uit onderzoek is gebleken is dat mensen vaak te weinig melatonine aanmaken doordat zij voordat ze naar bed gaan televisie blijven kijken of achter de computer blijven zitten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam niet merkt dat het gaat schemeren, er is immers voldoende licht aanwezig! Je lichaam zal dan niet de melatonine aan gaan maken die nodig is om te gaan slapen. Een hele belangrijke tip is dus om (hoe saai het misschien ook is) te stoppen met het kijken naar lichtgevende beeldschermen zo’n half uurtje voordat je wilt gaan slapen. Dit zal het in slaap vallen echt makkelijker maken!

Helpt dit nog niet? Dan kun je altijd melatonine bestellen als steuntje in de rug.

FabianDe effecten van melatonine.

Leave a Comment