Fitness Supplementen | Hoe je het verliezen van gewicht kun stimuleren

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor het volgen van een dieet, is om af te vallen. Als je ervoor kiest om een eiwitshake dieet te volgen, dan is dit vast omdat je een bepaald doel voor ogen hebt zoals het passen in een nieuwe zomerjurk of je lichaam klaar stomen voor de zomer.

Afvallen komt voor veel mensen echter niet natuurlijk en er is dan ook meer nodig dan enkel het veranderen van het eetpatroon. Om af te vallen, zul je je levensstijl moeten veranderen en de volgende drie zaken moeten implementeren:

– Het volgen van een gezond en voedingsrijk dieet

– Regelmatig sporten en bewegen

– Het krijgen van voldoende nachtrust

Krijg je inmiddels iedere nacht voldoende nachtrust, beweeg je je regelmatig en houd je je aan het schema van jouw eiwitshake dieet? Gefeliciteerd, je bent goed op weg om kilo’s vet om te zetten naar spiermassa en gewicht te verliezen.

Je kunt echter nog meer kilo’s verliezen en meer spiermassa kweken binnen dezelfde tijd door gebruik te maken van fitness supplementen. De volgende artikelen sluiten prima aan op een dieet gebaseerd op eiwitshakes:

– Creatine

– Whey

– Cafeïne

– Multivitamines

Fitness suplementen | Verschillende supplementen, verschillende effecten

De bovenstaande fitness supplementen dragen allen bij aan het sneller verliezen van gewicht en het kweken van spiermassa. Zij doen dit echter allen op een andere manier. We leggen hieronder kort uit wat deze fitness supplementen met zich meebrengen:

Creatine: Zorgt voor 5% – 10% meer energie waardoor je harder en intensiever kunt sporten. Het resultaat is dat je dagelijkse trainingen meer effect hebben.

Whey: Whey is eiwit in poedervorm en wordt dan ook vaak toegevoegd aan een eiwitshake. Als je merkt dat je na het drinken van een eiwitshake niet verzadigd bent, dan kun je dit supplement toevoegen aan je shake. Whey supplementen worden vaak gebruikt door sporters aangezien het lichaam van een atleet eenmaal meer bouwstoffen nodig heeft.

Cafeïne: Het volgen van een dieet en strak sportschema gaat je niet in de koude kleren zitten, zeker als je niet zoveel inspanning gewend bent. Cafeïne is niet alleen verkrijgbaar in de vorm van een bak koffie of thee, maar ook in pilvorm. Door een pil met pure cafeïne in te nemen, kun je een dipje midden op de dag voorkomen zonder dat je een drankje hoeft te nuttigen.

Multivitamines: Multivitamines zijn een handige supplement als je niet een voorstander bent van groente en fruit of het je niet lukt om iedere dag een gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Met deze supplementen kun je je voedingsstoffen die je mist aanvullen. Het is echter belangrijk dat je multivitamines niet gebruikt als aanvulling op een ongezond dieet.

Multivitamines

FabianFitness Supplementen | Hoe je het verliezen van gewicht kun stimuleren

Leave a Comment